Omgeving

Gulpen is het kloppend hart van het Heuvelland
Qua oppervlakte is het nu de grootste gemeente van Zuid-Limburg en zeker ook één van de mooiste. Gulpen heeft zo’n 15.000 inwoners en kent tien grotere kernen, die samen een “heerlijkheid” vormen.

 

Natuur
De prachtige natuur is het ‘kapitaal’ van Gulpen. De slogan die bij onze gemeente hoort ‘Natuurlijk Vakwerk’ slaat echter niet alleen op de prachtige natuurlijke omgeving, maar ook op de vele karakteristieke vakwerkhuizen die onze omgeving rijk is. De veelal monumentale panden geven de omgeving nog meer uitstraling. Omgeving Gulpen behoort tot het 5-sterrenlandschap toe! De sterren werden gegeven voor belevingswaarde, ecologische waarde, cultuurhistorische waarde, mogelijkheden tot (natuur)recreatie en het unieke karakter van het gebied. Bezoekers van dit gebied raken er niet over uitgepraat: ‘heel authentiek’ en ‘een topgebied!’ zijn reacties van gasten en toeristen als zij verrast worden door de schitterende vergezichten, de holle wegen, de vakwerkboerderijen en het kabbelende water van Geul en Gulp.


Voorzieningen
Gulpen heeft bijna alles in huis.. En uiteraard vindt u in Gulpen ook de Gulpener Bierbrouwerij terug, terwijl in buurdorp Wijlre het bekende Brand’s bier wordt gebrouwen. Koopavonden zijn er in Gulpen op donderdag en vrijdag. Op donderdagochtend vindt er de wekelijkse warenmarkt plaats en op zondag is er een Bourgondische Streekmarkt met gevarieerde, maar vooral lekkere producten uit Limburg en de grensregio’s. In het centrum is voldoende parkeergelegenheid. Het centrum van Gulpen kent een bloeiend uitgaansleven. Rond en in de omgeving van het schilderachtig marktplein treft u tal van bijzondere horecabedrijven aan: van een rustieke herberg, een exclusief restaurant, een sportcafé tot en met een disco. Het zwemparadijs Mosaqua timmert flink aan de weg en behoort nu tot de top 5 van de zwembaden in Nederland! Naast het zwemparadijs ligt een klimhal die voor iedereen toegankelijk is.

 

Omgeving  (allemaal binnen straal van 20 min)

Maastricht ideaal bereikbaar met ov, één van de oudste steden van Nederland.

 Ideaal voor te shoppen of cultuur snuiven. Vaals tot nu toe hoogste punt van Nederland, drielandenpunt. Valkenburg beschikt over veel attracties en bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld kastelen, musea en attractieparken. Landelijke faam genieten Thermae 2OOO, het kuurpark en het Holland Casino. Weer of weer u kunt altijd van sneeuw genieten in Landgraaf snowworld. Toch even naar het buitenland, wat dacht u van Aken met haar Dom een echte keizerstad of Hasselt ideale winkelstad met Belgisch tintje.

 

 

 

Chaletverhuur Aurora
Gulperbergweg 6
6271 NL  Gulpen
tel. 043 - 450 1480
IBAN: NL32RABO0117894346
K.v.K. Zuid-Limburg 14615468
BTW nr. NL001175367B08